2014. március 9., vasárnap

SPAGHETTI ALLA CRUDAIOLA

                     
A rusztikus olasz konyha császárai,Gennaro Contaldo és AntoniCarluccio  Két éhes olasz című könyve mára a food Bibliámmá vált.A legtöbb recept könnyen elkészíthető,és nem igényel különleges,kifinomultés drága hozzávalókat.Persze,nem azt mondom,hogy itthon csak leugrunk és veszünk a sarki kisboltban frissen halászott fekete kagylót,vagy tőkehalat,de ezektől eltekintve tényleg tök jó,és igazából szívet melengető receptekkel tömték tele a könyvet.
Most egy baromi egyszerű tésztaételt hoztam nektek,amit percek alatt össze lehet dobni,ha valami frissítő,olasz tésztaételre vágyunk!                      
                     



 Hozzávalók:

                      400g spagetti

                      só
Mártás: 
                       240g koktélparadicsom
                       3db kis édes zöldpaprika vékony csíkokra vágva
                       1 kk kapribogyó
                       1 szál kisméretű zsenge szárzeller,finomra vágva
                       10 db bazsalikomlevél
                       csipetnyi szárított oregánó
                       1 nagy gerezd fokhagyma finomra vágva
                       125 ml olivaolaj
                                                         

A mártáshoz az összetevőket egy nagy tálban összekeverjük,majd lefedjük fóliával és a hűtőbe tesszük pár órára marinálódni.Még intenzívebb ízt kapunk,ha egy egész éjszakát lesz a hűtőben.Az idő eltelte után összekeverjük a
 kifőtt tésztával,ami ugye aldente:)és már ehetjük is.Én mondjuk egy kis parmezánnal,megszórom,vagy mozzarellát tépkedek rá!Mondtam,hogy pofon egyszerű:)

BUON APPETITO!
                                                                                                                         

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése