A rusztikus olasz konyha császárai,Gennaro Contaldo és AntoniCarluccio Két éhes olasz című könyve mára a food Bibliámmá vált.A legtöbb recept könnyen elkészíthető,és nem igényel különleges,kifinomultés drága hozzávalókat.Persze,nem azt mondom,hogy itthon csak leugrunk és veszünk a sarki kisboltban frissen halászott fekete kagylót,vagy tőkehalat,de ezektől eltekintve tényleg tök jó,és igazából szívet melengető receptekkel tömték tele a könyvet.
Most egy baromi egyszerű tésztaételt hoztam nektek,amit percek alatt össze lehet dobni,ha valami frissítő,olasz tésztaételre vágyunk!
Hozzávalók:
400g spagetti
só
Mártás:
240g koktélparadicsom
3db kis édes zöldpaprika vékony csíkokra vágva
1 kk kapribogyó
1 szál kisméretű zsenge szárzeller,finomra vágva
10 db bazsalikomlevél
csipetnyi szárított oregánó
1 nagy gerezd fokhagyma finomra vágva
125 ml olivaolaj
A mártáshoz az összetevőket egy nagy tálban összekeverjük,majd lefedjük fóliával és a hűtőbe tesszük pár órára marinálódni.Még intenzívebb ízt kapunk,ha egy egész éjszakát lesz a hűtőben.Az idő eltelte után összekeverjük a
kifőtt tésztával,ami ugye aldente:)és már ehetjük is.Én mondjuk egy kis parmezánnal,megszórom,vagy mozzarellát tépkedek rá!Mondtam,hogy pofon egyszerű:)
BUON APPETITO!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése