Újra vasárnap,újra egy Sunday Lunch poszt.Ma egy Jamie Oliver receptet hoztam nektek.Jamie a másik nagy kedvencem,ha ételekről,szakácsokról életérzésről beszélünk.Minden csúcs siker amibe ő belevág.
Ez a rotolo egy igazán különös tésztaétel.A lasagne és a canneloni keveréke.Szokatlan módon használja a lasagne tésztát,de pont ezért tetszett meg rögtön,no meg azért mert eszméletlenül étvágygerjesztő ez a fotó!
Tök,spenót,paradicsom,feta és parmezán mennyei kombináció!A tészta tekercsek teteje aranybarnára pirul,a paradicsomos szószban meg eszméletlenül krémes és lágy marad,a sok fetának köszönhetően.Isteni!
Hozzávalók: kb.1kg tök
1 vöröshagyma
oliva olaj
1 tk.szárított kakukkfű
500 g fagyasztott spenót
4 gerezd fokhagyma
kb.700 ml paradicsomszósz (lehet bolti is)
1 tk fenyőmag
5-6 db lasagne tészta(15×20 cm)
50g feta sajt
20g parmezán
A tököt vágjuk félbe és tegyük be a 180°fokra előmelegített sütőbe,és süssük másfél órát,amíg krémesen puha nem lesz.Ezalatt aprítsuk föl a hagymát,és a kakukkfűvel borssal pirítsuk üvegesre oliva olajon.Majd adjuk hozzá a fagyasztott spenótot.Le is fedhetjük,hogy hamarabb felolvadjon.
Ha megsült a tök,kaparjuk ki a húsát,és törjük össze,mondjuk egy villával.Sózzuk,borsozzuk,és adjuk hozzá a fenyőmagot.
Tegyük félre a tölteléket.Most jöhet a paradicsomszósz.A 4 gerezd fokhagymát pirítsuk aranybarnára majd öntsük rá a paradicsomszószt.Só bors,esetleg egy kis oregánó.Főzzük meg a tésztát,de maradjon aldente(félkemény)mert még sütjük is.Meg amúgy is.A tészta úgy jó.
A paradicsomszószt öntsük egy sütőtálba,a lecsepegtetett tészta lapokat vágjuk félbe és töltsük meg.Először kanalazzunk rá a tökös pépből,ezt egyenletesen oszlassuk el a tésztán,majd jöhet a spenótos réteg,végül egy darabka fetasajt.Ha ezzel megvagyunk tekerjük föl,és állítsuk a paradicsomos szószba.Tegyünk így a többi tésztával is.Majd ha készen vagyunk szórjuk meg parmezánnal,és locsoljuk rá egy kis oliva olajat.
Ezután már csak annyi van hátra,hogy tegyük be a sütőbe 35-40 percre,míg aranybarnára nem pirul a teteje,és kész!
BUON APPETITO!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése