2014. április 6., vasárnap

PIZZA PROSCIUTTOVAL ÉS CUKKINIVEL

Nagyon szeretem a pizzát.Szerintem kevés az az ember aki ne szeretné.Gyakorlatilag bármikor képes lennék enni,hidegen vagy frissen sülve,paradicsomos alappal,vagy tejfölössel,rengeteg sajttal,zöldségekkel vagy éppen rogyásig sonkával.Most a pizza szülővárosából,Nápolyból hoztam nektek egy eredeti receptet,szintén a két éhes olasz jóvoltából,mert az ő könyvükben találtam ez a remek elkészítési módot.Az alapja a Margherita,de az én verziómban egy kis prosciutto és bébi cukkini is gazdagítja az ízeket.



Hozzávalók 2db pizzához

Tésztához:500g liszt
                    10g só
                    10g friss élesztő
                    325ml langyos víz
                    kevés morzsa(pirított kenyér lereszelve)

Feltéthez: 300g konzervparadicsom
                    só és frissen őrölt fekete bors
                    25g parmezán
                    pár db bazsalikom levél,és szárított regánó
                    150g mozzarella durvára vágva
                    egy egész paradicsom
                    egy fél bébicukkini
                    pár szelet prosciutto     

A sütőt előmelegítjük 250°-ra.A lisztet és sót nagy tálba tesszük.Az élesztőt feloldjuk a langyos vízben,és fokozatosan a liszthez keverjük,míg a tészta össze nem áll.Ha túlságosan ragacsos,adjunk még egy kevés lisztet hozzá.A tésztát golyóvá formázzuk,ruhával letakarva 5 percig pihentetjük,majd 8-10 percig gyúrjuk,és két darabra vágjuk.Mind két darabot pár percig gyúrjuk,majd golyóvá formázzuk.Tiszta konyharuhára lisztet szórunk,rátesszük a tésztát és nedves konyharuhával letakarjuk.Meleg helyen kelesztjük 30 percig.

Közben a paradicsomot tálba tesszük,villával kissé összetörjük,sózzuk borsozzuk és félretesszük.A nyújtódeszkát belisztezzük,és egy adag tésztát 35-40 cm átmérőjű,vastagabb palacsinta vékonyságú koronggá nyújtjuk,úgy hogy a szélein vastagabb maradjon.A másikkal is megismételjük.Kevés morzsát szórunk a sütőlemezre,és ráfejtetjük a tésztát.

Egyenletes rétegben paradicsomot kenünk a tésztára,(ne sokat mert különben elázik)meglocsoljuk oliva olajjal,rászórjuk a parmezánt,bazsalikomot,oregánót.A cukkinit olyan vékonyra vágjuk,amilyenre csak tudjuk,és a prosiuttoval együtt ráhalmozzuk.Végül szórhatunk még rá egy kis kakukkfüvet is.
A forró sütőbe tesszük 7-10 percre,ha megsült meglocsoljuk oliva olajjal és már ehetjük is!

BUON APPETITO!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése